Na hlavný obsah

Čaputová i Heger si pripomenuli výročie teroristických útokov. Upozornili na hrozbu

Premiér sa s obavou pozerá na situáciu v Afganistane.

Čaputová i Heger si pripomenuli výročie teroristických útokov. Upozornili na hrozbu
Na archívnej snímke z 11. septembra 2001 v New Yorku dym stúpa z dvojičiek Svetového obchodného centra v New Yorku (WTC). Foto: TASR/AP

Prezidentka SR Zuzana Čaputová i premiér Eduard Heger si v sobotu (11. 9.) pripomenuli 20. výročie tragických udalostí z 11. septembra 2001.

„V tento deň smútime nad stratou, ktorá mnohým ľuďom spôsobila veľkú bolesť,“ napísala prezidentka na sociálnej sieti. „Terorizmus zvíťazí, ak nebudeme schopní zostať tým, kým ako demokratické a slobodné spoločnosti sme,“ upozornila.

Premiér Heger pri príležitosti smutného výročia upriamil pozornosť na dianie v Afganistane. „Myslím dnes na všetkých, ktorí prišli o svoj život, na všetkých, ktorí prišli o blízkych a na všetkých hrdinov, ktorí okamžite prejavili odvahu, solidaritu a nebojácne na mieste činu zasiahli.“

„Po dvoch dekádach so spomienkou na tento brutálny čin sa ešte s väčšou obavou prizerám na situáciu v Afganistane. Je potrebné túto krajinu stabilizovať, aby sa nestala opätovne útočiskom terorizmu. Našim spoločným cieľom by mal byť svet, v ktorom sa každý bude cítiť slobodný a dostane šancu prežiť kvalitný život,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko