Na hlavný obsah

Detaily úpravy paragrafu 363 sú stále nejasné. Hnutiu Sme rodina sa nepáči ani jeden variant

Podľa informácií RTVS má jednu podmienku.

Ako sa upraví sporný paragraf 363, je naďalej otázne. Skupina odborníkov a politikov, ktorá pracuje na jeho zmene, opäť nenašla zhodu. Verzií tak zostáva niekoľko. Koalícia o nich zatiaľ nechce otvorene hovoriť.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková ich predstaví už v stredu (15. 9.) na koaličnej rade. O zmene paragrafu 363 začali politici hovoriť potom, ako generálna prokuratúra na jeho základe zrušila obvinenia voči exšéfovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Dohoda na zmene sporného paragrafu 363 Trestného poriadku stojí na strane Sme rodina. Po pondelkovom (13. 9.) rokovaní pracovnej skupiny nie je hnutie spokojné ani s jedným návrhom.

„Na pracovnom stretnutí bolo predložených päť variantov. Rozprávalo sa možno aj o nejakých kombináciách. Samozrejme, my si to musíme prejsť v rámci poslaneckého klubu s tým, že pre nás zatiaľ ani jeden z variantov nie je priechodný,“ uviedla poslankyňa NR SR a členka pracovnej skupiny Petra Hajšelová z hnutia.

Podľa informácií RTVS je však Sme rodina ochotná podporiť zmenu paragrafu 363, ak sporné rozhodnutie prokurátora bude môcť preskúmať Ústavný súd SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko