Na hlavný obsah

Do funkcie nastúpil nedávno. Vo veku 54 rokov zomrel nemecký veľvyslanec v Číne

Bližšie podrobnosti nie sú známe.

Do funkcie nastúpil nedávno. Vo veku 54 rokov zomrel nemecký veľvyslanec v Číne
Na archívnej snímke z 13. júna 2018 Jan Hecker. Foto: TASR/DPA

Vo veku 54 rokov zomrel nemecký veľvyslanec v Číne Jan Hecker, oznámilo v pondelok (6. 9.) nemecké ministerstvo zahraničných vecí.

Správa prichádza len niekoľko dní po tom, čo bývalý poradca nemeckej kancelárky Angely Merkelovej nastúpil do svojej novej funkcie v Pekingu, píše agentúra AP.

„S hlbokým smútkom a zdesením sme sa dozvedeli o úmrtí nemeckého veľvyslanca v Číne, profesora Dr. Jana Heckera. Naše myšlienky sú v týchto chvíľach s jeho rodinou a blízkymi,“ uviedlo ministerstvo vo vyhlásení na svojom webe.

Ministerstvo neposkytlo bližšie podrobnosti o tom, kedy a kde presne veľvyslanec zomrel.

Hecker, ktorý sa stal veľvyslancom v auguste, bol podľa svojho životopisu na webovej stránke ministerstva zahraničných vecí ženatý a mal tri deti.

Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas v pondelok oznámil, že náhla smrť nemeckého veľvyslanca v Číne nemala spojitosť s jeho prácou. Informovala o tom agentúra DPA.

„V spojitosti s okolnosťami jeho úmrtia nie sú k dispozícii dôkazy, že by smrť Jana Heckera bola nejakým spôsobom spojená s jeho úlohou veľvyslanca v Pekingu,“ povedal Maas. Heckerovo náhle úmrtie podľa Maasa spôsobilo „šok“ všetkým.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet