Na hlavný obsah

Dočasného šéfa inšpekcie Scholtza zadržali. Pokyn mala vydať bratislavská prokuratúra

Inšpekcia v rovnaký deň zadržala aj členov NAKA.

Dočasného šéfa inšpekcie Scholtza zadržali. Pokyn mala vydať bratislavská prokuratúra
Na ilustračnej snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo vnútra SR na Pribinovej ulici v Bratislave. Foto: TASR

Vyšetrovatelia Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) zadržali v pondelok (13. 9.) popoludní svojho dočasne povereného šéfa Petra Scholtza. Potvrdili to zdroje ÚIS Ministerstva vnútra SR. Ako prvý na to upozornil Denník N.

Generálna prokuratúra (GP) SR, ako i Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave sa vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony k veci vyjadrovať zatiaľ nebudú, uviedol hovorca GP SR Dalibor Skladan.

Scholtza mali zadržať na pokyn prokurátora KP v Bratislave Juraja Chyla. Ten dozoruje aj obvinenie odchádzajúceho policajného prezidenta Petra Kovaříka.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) poveril zastupovaním ÚIS Scholtza 11. júna. Nahradil riaditeľa inšpekcie Adriána Szabóa, ktorého po vznesení obvinenia v korupčnej kauze pozbavili výkonu štátnej služby.

Scholtz je príslušníkom Policajného zboru od decembra 1994. Začínal na obvodnom oddelení Policajného zboru v Senci, pričom v rokoch 2002 až 2004 bol zástupcom riaditeľa. Na inšpekcii bol služobne zaradený osem rokov (2004 až 2012). V roku 2011 bol zástupcom riaditeľa odboru inšpekčnej služby Západ.

Scholtz 22. júla odvolal vedúcu špecializovaného tímu ÚIS Dianu Santusovú. Odvolanie sa stretlo s kritikou zo strany krajského prokurátora v Bratislave Rastislava Remetu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko