Na hlavný obsah

Dokazovanie v procese s Dušanom Kováčikom sa skončilo

V piatok odznejú záverečné reči.

Dokazovanie v procese s Dušanom Kováčikom sa skončilo
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik počas hlavného pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Foto: TASR

Súd vyhlásil dokazovanie v procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom za ukončené. Samosudkyňa Pamela Záleská nevyhovela návrhu obhajoby a odmietla vykonať ďalšie dôkazy. V piatok (17. 9.) odznejú záverečné reči. Na mieste bola redaktorka Nina Miková.

Dozorový prokurátor Michal Šúrek v procese s bývalým špeciálnym prokurátorom nenavrhol ďalšie dôkazy. Jeho obhajcovia však predostreli celý zoznam nových svedkov, ktorých by chceli vypočuť. Na lavicu pre svedkov navrhovali posadiť aj samotného dozorového prokurátora.

Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu Pamela Záleská však reagovala, že nie je možné, aby mal postavenie svedka. Návrhom obhajoby napokon nevyhovela. Dokazovanie je preto na konci a nasledovať budú záverečné reči, a to dozorového prokurátora, obhajcov aj Kováčika.

Počas pojednávania však odznela svedecká výpoveď bývalého takáčovca Mateja Zemana. Ten si na lavicu svedkov sadol aj na júlovom pojednávaní. Súd ho chcel vypočuť opätovne, no medzičasom bol na úteku v Chorvátsku, kde žiadal o politický azyl. Keďže ho minulý týždeň zadržala NAKA a skončil vo väzbe, pred súd ho sprevádzali kukláči.

Už v júli Zeman popísal, že Kováčik vybavil nepodanie sťažnosti proti prepusteniu bossa tejto skupiny Ľubomíra Kudličku z väzby na slobodu. Údajne za to vo vrecku bývalého špeciálneho prokurátora skončilo 50 000 eur.

Ako informoval Rádiožurnál na Rádiu Slovensko, Zeman vypovedal napríklad aj o tom, že extakáčovec Csaba Dömötör, odsúdený za krivú výpoveď v inej trestnej veci, nemá nič spoločné s kauzou Kováčika.

Bývalý špeciálny prokurátor, obžalovaný aj zo spolupráce s takáčovcami, poukázal na nevieryhodnosť Zemana.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko