Na hlavný obsah

Europoslanci prišli zhodnotiť situáciu na Slovensku

Posudzovali dodržiavanie zásad právneho štátu.

Na Slovensko opäť prišla delegácia z Európskeho parlamentu. Poslanci zhodnotia dodržiavanie zásad právneho štátu. Počas dvojdňovej návštevy sa stretli so zástupcami mimovládnych organizácií, policajného zboru aj s členmi vlády. Podľa opozície je neprijateľné, aby sa delegácia nestretla aj s ich politikmi.

„Ja to považujem za veľmi nekorektné. Opozícia tu nie je prizývaná k žiadnym riešeniam, ktoré sa týkajú štátu a tento štát nepatrí koalícii, to si treba povedať,“ skonštatovala poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová (Smer-SD).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Som prekvapená. Pozvali sme ľudí nie na základe ich politickej farby, ale na základe ich funkcie. Reprezentujeme celé politické spektrum. Veľmi rada sa s opozíciou stretnem aj s každým, kto chce s nami hovoriť,“ reagovala Sophie in ´t Veldová, poslankyňa Európskeho parlamentu.

Okrem vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice, europoslancov zaujímali opatrenia na ochranu novinárov. Správu o zisteniach z misie členovia delegácie predložia do Európskeho parlamentu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko