Na hlavný obsah

Hlas-SD by sa stal víťazom volieb, Smer-SD je už druhý

Do parlamentu by sa dostalo sedem strán.

Ak by sa parlamentné voľby konali v septembri 2021, zvíťazila by v nich strana Hlas-SD so ziskom 16,3 %. Na druhom mieste by skončil Smer-SD (12,7 %) a tretia by bola koaličná SaS (12,3 %). Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu spoločnosti MEDIAN SK pre RTVS, ktorý sa konal od 31. augusta do 6. septembra na vzorke 1 018 respondentov.

Výsledky prieskumu odzneli v stredajšom (8. 9.) Rádiožurnále na Rádiu Slovensko a tiež v Správach RTVS o 12.00 h na Jednotke.

Do Národnej rady (NR) SR by sa dostalo celkovo sedem strán. Hnutie OĽANO by volilo 10 % opýtaných. Spomedzi respondentov by 8,6 % dalo hlas Progresívnemu Slovensku a 7,2% hnutiu Sme rodina. Do parlamentu by sa prepracovalo aj Hnutie Republika (5,4 %).

Pod hranicou zvoliteľnosti by skončili KDH a Aliancia-Szövestég (zhodne po 4,8 %) a tiež súčasné parlamentné strany Za ľudí (3,9 %) a Kotlebovci-ĽSNS (3,3 %).

Spomedzi opýtaných 69 % deklarovalo, že by sa zúčastnilo na voľbách. Polovica respondentov reagovala odpoveďou určite áno a 19 % skôr áno. Možnosť skôr nie vyslovilo 7 % z nich a 24 % odpovedalo určite nie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko