Na hlavný obsah

Je späť. Ronaldo pri debute rozhodol o výhre Manchestru United

Gólovo sa presadil dvakrát.

Je späť. Ronaldo pri debute rozhodol o výhre Manchestru  United
Futbalista Manchestru United Cristiano Ronaldo strieľa gól v zápase 4. kola anglickej Premier League Manchester United - Newcastle United. Foto: SITA/AP

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo oslávil svoj návrat do Manchestru  United dvoma gólmi.

Pri víťazstve 4:1 nad Newcastlom United v 4. kole Premier League otvoril skóre v nadstavenom čase prvého polčasu a v 62. minúte dal aj víťazný gól na 2:1.

 Newcastle vyrukoval na Old Trafford s hlbokou defenzívou, ktorú sa domácim dlho nedarilo prekonať. V úplnom závere prvého polčasu však brankár „strák“ Frederick Woodman neudržal strelu spoza šestnástky a Ronaldo ju nemal problémy doraziť do siete. Po prestávke hostia vyrovnali, keď na konci rýchleho protiútoku bol krajný obranca Javier Manquillo.

Lenže v 62. minúte sa rýchly prechod do útoku podaril aj domácim, Luke Shaw vysunul portugalského kanoniera a ten ukázal svoje strelecké schopnosti. V záverečnej desaťminútovke pridali ešte ďalšie dva zásahy exportnou strelou Bruno Fernandes a v nadstavenom čase striedajúci Jesse Lingard. Slovenský brankár Martin Dúbravka z Newcastle chýbal na súpiske hostí pre zranenie.

Ďalší zo slovenských reprezentantov Juraj Kucka odohral opäť celý duel za Watford. Nováčik súťaže však prehral s Wolverhamptonom 0:2. Manchester City zvíťazil na trávniku Leicesteru 1:0 gólom Bernarda Silvu a v tabuľke je o bod za mestským rivalom.

Hráči Tottenhamu Hotspur v sobotňajšom zápase 4. kola anglickej Premier League prvýkrát v sezóne nebodovali naplno, na pôde Crystal Palace prehrali 0:3. Domáci si naopak pripísali prvé víťazstvo v ročníku.

„Kohúti“ uľahčili súperovi cestu za triumfom, keď od 58. minúty hrali v desiatich po druhej žltej karte Japheta Tangangu. Crystal Palace presilovku dokonale využil, keď najprv Wilfried Zaha potrestal ruku v šestnástke Bena Daviesa úspešným pokutovým kopom a potom dvakrát skóroval pri svojom debute v súťaži Odsonne Edouard. V 84. min rozvlnil Francúz sieť pár sekúnd po príchode na ihrisko a v tretej minúte nadstaveného času pridal poistku.

Prvý gól dal a prvé body získal Arsenal Londýn, ktorý doma zdolal Norwich City 1:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport