Na hlavný obsah

Kiska: Strane Za ľudí želám úspešný reštart

Zo situácie je smutný a sklamaný.

Kiska: Strane Za ľudí želám úspešný reštart
Vtedajší predseda Andrej Kiska v januári 2020 spolu s členmi strany predstavili volebný program Za ľudí. Foto: TASR

Bývalý predseda a zakladateľ strany Za ľudí Andrej Kiska rozumie rozhodnutiu Márie Kolíkovej a šiestim poslancom parlamentu, ktorí sa rozhodli prestúpiť do poslaneckého klubu SaS.

„Iný scenár po tom všetkom, čo sa udialo, sa už asi ani nedal očakávať,“ napísal v stredu (8. 9.) na svojom facebookovom profile. Zároveň verí, že v klube SaS budú mať všetci podmienky na to, aby uplatnili svoj talent, schopnosti a skúsenosti. Strane Za ľudí zaželal úspešný reštart. „Nie som už členom strany, ale tak ako každej ďalšej strane, ktorá chce Slovensko zbaviť ťažoby desaťročnej vlády Fica, jej držím prsty,“ dodal.

Ako pripomenul, po problémoch, ktoré v strane nastali, odporučil predsedníctvu, aby zvolalo mimoriadny snem, na ktorom by sa rozhodlo o ďalšom smerovaní, či prípadnom novom predsedovi. „Dôležité bolo, aby si strana vo svojom vnútri vydiskutovala problémy a navonok pôsobila jednotne a bola stabilným partnerom koalície. Žiaľ, to sa neudialo,“ skonštatoval.

Podľa neho sa šéfka strany Veronika Remišová asi začala domnievať, že niektorí členovia by po jej prípadnom opätovnom nezvolení za predsedníčku vyvinuli tlak, aby odstúpila aj z postu ministerky. „Využila preto svoje právomoci, zmenila predsedníctvo a snem sa neuskutočnil. Nebudem komentovať nasledovné kroky ani vyhlásenia. Jediné, čo môžem vyjadriť je smútok a sklamanie,“ dodal.

Tým, ktorí volili Za ľudí kvôli jeho osobe, odkázal, že mu je nesmierne ľúto toho, čo sa udialo. „Nikdy by som si nepomyslel, že budeme svedkami udalostí dnešných dní. Tento vnútrostranícky súboj neskončil víťazne, ale boj o slušné a spravodlivé Slovensko pokračuje ďalej,“ uzavrel Kiska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko