Na hlavný obsah

Kollár pripustil, že Sme rodina odíde z koalície, ak neprejde výstavba nájomných bytov

Platí to aj pri exekučnej amnestii.

Kollár pripustil, že Sme rodina odíde z koalície, ak neprejde výstavba nájomných bytov
Na snímke šéf Sme rodina a predseda NR SR Boris Kollár. Foto: SITA

Predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár reagoval na slová premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), že si vie predstaviť vládu bez jeho hnutia. „Ak nás vylúčia, pôjdeme si sadnúť do opozície,“ poznamenal v utorok (21. 9.) s tým, že poslanecký klub by to urobil „so vztýčenými hlavami“.

Podľa neho je aj hnutie samotné ochotné urobiť tento krok, pokiaľ by koaliční partneri nepodporili ich návrhy zákonov. „Ak nám neprejdú štátne nájomné byty alebo sa neurobí exekučná amnestia, budeme sa možno porúčať sami,“ pripustil.

Zopakoval svoje skoršie slová o tom, že červenou čiarou je preňho aj zrušenie paragrafu 363 Trestného poriadku. Pripomenul, že by to bolo porušenie koaličnej zmluvy, v ktorej sa uvádza, že ho vláda predmetný paragraf „prehodnotí a nie zruší“. Je aj proti odčleneniu Úradu špeciálnej prokuratúry od Generálnej prokuratúry SR.

„Nevylučujeme, že body, ktoré prídu z komisie (pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát, pozn.), sme ochotní podporiť. Sú tam dobré návrhy, s ktorými môžeme súhlasiť. Za roztrhnutie prokuratúr ale nie sme a nemôžeme za to zahlasovať,“ vyhlásil s tým, že ak by koalícia obišla hnutie a schválila zrušenie paragrafu, zasadne k tomu poslanecký klub a následne dá stanovisko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko