Na hlavný obsah

Kollár chce pracovnú skupinu, ktorá by riešila vysoké ceny energií či potravín

Hovorí o ľuďoch v núdzi.

Kollár chce pracovnú skupinu, ktorá by riešila vysoké ceny energií či potravín
Na snímke minister práce sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (vľavo) a predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Foto: TASR

Predseda parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár vyzval koaličných partnerov, aby začali „veľmi rýchlo riešiť ťažkú situáciu spoluobčanov“. Hovoril o tom, že na Slovensku evidujú obrovský nárast cien elektrickej energie, tepla a plynu, ale aj jedla a základných potravín ako mlieko či mäso.

Vo štvrtok (23. 9.) uviedol, že chce zriadenie pracovnej skupiny naprieč ministerstvami. Osobitne spomenul rezorty práce, hospodárstva, financií či pôdohospodárstva. Myslí si, že keď koalícia dokázala rýchlo zriadiť pracovnú skupinu pre obnovu dôvery v právny štát, malo by sa podariť aj toto. Chce to riešiť na pondelkovej (27. 9.) koaličnej rade.

„Máme ľudí v núdzi, ktorí sú v energetickej chudobe. Nemôžeme sa tváriť, že jedinou témou je očista spoločnosti,“ povedal.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) uviedol, že ľudia budú môcť prostredníctvom peňazí z plánu obnovy zatepliť a zefektívniť svoje obydlia. Pravdepodobne ich však budú môcť čerpať až budúci rok.

Vysvetlil, že situáciu na tento rok chce riešiť prostredníctvom sociálnych kompenzácií. „Takto to riešia aj Veľká Británia či Francúzsko, ktoré na to vyčlenilo už pol miliardy eur,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko