Na hlavný obsah

Kováčik čelí ďalšej obžalobe za prijatie úplatku

Údajne prijal 50 000 eur od "Pána X".

Kováčik čelí ďalšej obžalobe za prijatie úplatku
Na snímke zľava obžalovaný bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a jeho advokát Erik Magál. Foto: TASR

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik dostal iba v pondelok (20. 9.) neprávoplatný trest 14 rokov za mrežami a prepadnutie majetku, už čoskoro sa však zrejme na lavicu obžalovaných posadí opäť.

Prokurátor podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu pre údajný úplatok, ktorý vraj Kováčik prevzal od kontroverzného podnikateľa Petra Košča, známeho aj ako „Pán X“.

Prípad má na stole aj Generálna prokuratúra, ktorá bude posudzovať, či je alebo nie je dôvod na zrušenie obvinenia podľa už známeho paragrafu 363.

Kováčik čelí ďalšej obžalobe od minulého utorka (14. 9.). Medializovanú informáciu potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjaková.

„Obžaloba Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v uvedenej trestnej veci bola na ŠTS podaná 14. septembra 2021. Pridelená bola zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici,“ spresnila v utorok (21. 9.) podľa Rádiožurnálu na Rádiu Slovensko.

Dušan Kováčik je obžalovaný zo zločinu prijímania úplatku. Údajne prijal 50 000 eur od podnikateľa Petra Košča známeho pod prezývkou „Pán X“, ktorý čelí obžalobe z prečinu podplácania. Dlhodobo je na úteku a má sa zdržiavať v zahraničí. Je naňho vydaný medzinárodný zatykač.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko