Na hlavný obsah

Lietadlo, ktoré v Rusku zmizlo z radarov, sa podarilo nájsť. Posádka zahynula

Zrútilo sa do ťažko prístupnej prírodnej rezervácie.

Všetkých šesť členov posádky lietadla An-26, ktoré v stredu (22. 9.) havarovalo na ruskom Ďalekom východe, zahynulo. Informovala o tom vo štvrtok (23. 9.) agentúra TASS s odvolaním sa na oznámenie pohotovostných služieb po tom, ako k vraku dorazili prví záchranári.

„Na mieste havárie sme našli pozostatky mŕtvych. Nikto neprežil,“ oznámil agentúre zdroj. Dodal, že pátranie na mieste tragédie pokračuje.

Lietadlo An-26 sa zrútilo do ťažko prístupnej prírodnej rezervácie pri Chabarovsku v okolí hory Chrebtovo. Dokým zmizlo z radarov, preverovalo činnosť rádiomajákov pre navigáciu lietadiel.

Pozemná kontrola nedokázala nadviazať spojenie s posádkou, ktorá sa mala vrátiť na chabarovské letisko na poludnie stredoeurópskeho času.

Hneď v stredu sa do pátrania zapojilo na zemi viac ako sedem desiatok záchranárov. Nasadenie vrtuľníka znemožnili silný vietor a dážď. Až vo štvrtok posádka vrtuľníka objavila trosky na mieste, kam sa nebolo možné spustiť na lanách.

Medzi možné hypotézy príčin nešťastia patrí okrem iného chyba pilotov a nepriaznivé počasie. Lietadlo bolo podľa agentúry TASS v prevádzke 42 rokov a podľa odborníkov už prekročilo svoju predpokladanú životnosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet