Na hlavný obsah

Liga majstrov: Real Madrid šokujúco podľahol Šeriffu Tiraspoľ, Liverpool zdemoloval Porto

Lionel Messi sa dočkal gólu v drese PSG.

Liga majstrov: Real Madrid šokujúco podľahol Šeriffu Tiraspoľ, Liverpool zdemoloval Porto
Karim Benzema (Real Madrid) bojuje o loptu s Gustavom Dulantom zo Šeriffu Tiraspoľ. Foto: TASR/AP

Futbalisti Realu Madrid pripravili svojim fanúšikom nemilé prekvapenie, v utorkovom (28. 9.) zápase druhého kola skupinovej fázy Ligy majstrov na domácej pôde senzačne prehrali proti moldavskému majstrovi Šeriffu Tiraspoľ 1:2.

Moldavský tím prekvapivo vedie tabuľku skupiny D so 6 bodmi, v skoršom stretnutí tejto skupiny Šachtar Doneck remizoval s Interom 0:0. Za Šeriff sa presadili uzbecký útočník Jasur Jakhshibaev a v 90. minúte Sebastien Thill, za biely balet v 65. minúte vyrovnával Karim Benzema.

Borussia Dortmund si vďaka presnému zásahu Donyella Malena poradila so Sportingom Lisabon a je v skupine C druhá o skóre za Ajaxom Amsterdam. Ten zdolal v skoršom stretnutí Besiktas 2:0.

Liverpool FC potvrdil famóznu formu zo zápasov proti FC Porto, portugalskému tímu nedal žiadnu šancu a v Portugalsku ho deklasoval 5:1. O góly červených sa postarali dvojgóloví Mohamed Salah a Roberto Firmino, jeden gól pridal Sadio Mané.

Anglický tím vedie skupinu B pred Atleticom Madrid, ktorý si odviezol tri body z Milána po výhre 2:1, hoci s domácim AC ešte v 83. minúte prehrával 0:1. Na gól Rafaela Leaa v posledných minútach zápasu reagovali Antoine Griezmann a Luis Suárez. AC hralo od 29. minúty bez vylúčeného Francka Kessieho.

V šlágri utorkového programu sa v skupine A stretli Paríž St. Germain a Manchester City. Parížania vďaka gólu Idrissu Gueyeho a premiérového presného zásahu Lionela Messiho v ich drese zvíťazili 2:0. V druhom stretnutí skupiny A Lipsko prekvapivo doma podľahlo Brugám 1:2, hoci od 5. minúty viedlo po góle Christophera Nkunkuho 1:0. Belgický klub skóre zásluhou Hansa Vanakena a Matsa Ritsa otočil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport