Na hlavný obsah

Maďarský minister zahraničných vecí na samite v Bratislave kritizoval liberalizmus

Liberálny mainstream podľa neho oslabuje Európsku úniu.

Maďarský minister zahraničných vecí na samite v Bratislave kritizoval liberalizmus
Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Foto: TASR/AP

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó v pondelok (20. 9.) kritizoval „liberálny mainstream“, ktorý podľa neho oslabuje Európsku úniu (EÚ). Informovala o tom agentúra MTI.

Szijjártó sa v pondelok v Bratislave zúčastnil na Konzervatívnom samite, ktorý organizovalo katolícke akademické Spoločenstvo Ladislava Hanusa (SLH).

Vo svojom vystúpení maďarský minister kritizoval liberálny mainstream, ktorý je podľa jeho názoru „najviac diskriminujúcou ideológiou dneška“. Tým, že „nálepkuje a vyraďuje“ tých, ktorí s ním nesúhlasia, buduje názorovú diktatúru, hoci deklaruje dôležitosť slobody názoru, domnieva sa Szijjartó.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravila Klára Grausová:

EÚ bola podľa maďarského ministra zahraničných vecí úspešná vďaka silným národným štátom a konzervatívnej politike. Aby sa tento úspech opätovne posilnil, je podľa neho potrebný konzervatívny obrat, teda nahradenie liberálneho mainstreamu vlasteneckou politikou založenou na kresťanských a „pôvodných európskych hodnotách“.

Preto treba zaistiť, aby sa do debaty o budúcnosti EÚ zapojili aj Stredoeurópania, kresťania a konzervatívci, vyhlásil Szijjartó, predstaviteľ maďarskej vládnej strany Fidesz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet