Na hlavný obsah

Miera zaočkovanosti na Slovensku je zhruba o 10 percent nižšia ako v Česku

Uviedol to minister Lengvarský.

Miera zaočkovanosti na Slovensku je zhruba o 10 percent nižšia ako v Česku
Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský. Foto: SITA

Miera zaočkovanosti proti ochoreniu COVID-19 je na Slovensku v porovnaní s Českou republikou približne o 10 percent nižšia. Po utorkovom (7. 9.) stretnutí s českým rezortným kolegom Adamom Vojtěchom to v Prahe uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO).

Zároveň zdôraznil úsilie zamerané na zvýšenie počtu zaočkovaných na Slovensku vrátane posilnenia možností vakcinácie u všeobecných lekárov, podávania vakcíny bez registrácie či očkovania prostredníctvom mobilných výjazdových tímov.

V Česku pribudlo za pondelok 391 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je najviac od začiatku júna. Vojtěch na spoločnej tlačovej konferencii s Lengvarským podotkol, že infekcia sa šíri najmä medzi nezaočkovanými.

Šéfovia rezortov zdravotníctva si vymenili aj informácie okolo prípadného podávania tretej dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Lengvarský priblížil, že Slovensko onedlho umožní vakcináciu podpornou dávkou pre rizikové skupiny obyvateľstva vrátane domovov pre seniorov.

Vojtěch a Lengvarský hovorili aj o medzištátnej spolupráci v oblasti záchranných zdravotných služieb. Príslušná zmluva by mala byť hotová v priebehu niekoľkých mesiacov, spresnil Vojtěch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko