Na hlavný obsah

Ministerka kultúry Milanová odvolala Mičeva z postu riaditeľa Múzea SNP

Podľa ministerstva prichádzalo k viacerým pochybeniam.

Ministerka kultúry Milanová odvolala Mičeva z postu riaditeľa Múzea SNP
Na archívnej snímke vpravo riaditeľ Múzea SNP v Banskej Bystrici Stanislav Mičev. Foto: TASR

Stanislav Mičev končí na poste generálneho riaditeľa Múzea SNP. V pondelok (20. 9.) mu to oznámila ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO).

Riaditeľom alebo riaditeľkou Múzea SNP musí byť podľa ministerstva človek, ktorý zabezpečí riadny chod inštitúcie a bude spĺňať všetky náležitosti, ktoré mu udeľuje zákon či interné pravidlá. „Keďže zriaďovateľom Múzea SNP je Ministerstvo kultúry (MK) SR, jeho riaditeľ musí zabezpečiť tiež realizáciu rozhodnutí MK SR do chodu organizácie. Súčasné vedenie tak, bohužiaľ nekoná a prichádza aj k viacerým pochybeniam pri riadení múzea, preto bolo ministerstvo kultúry nútené pristúpiť k tomuto kroku,“ informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Viciaňová.

Dodala, že Múzeum SNP čakajú organizačné zmeny, preto je v jeho čele potrebné vedenie, ktoré tieto zmeny uvedie do života.

Podľa zámeru ministerstva kultúry digitalizačné centrum múzea prejde pod odbornú správu Slovenskej národnej galérie, ktorá má dlhoročné skúsenosti s riadením digitalizácie predmetov kultúrnej hodnoty v Bratislave a vo Zvolene. Zároveň národná expozícia v Auschwitz-Birkenau bude presunutá pod správu Múzea holokaustu v Seredi, kde podľa názoru odborníkov obsahovo patrí.

O poverení nového riaditeľa alebo riaditeľky bude ministerstvo následne informovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko