Na hlavný obsah

Možným sledovaním Lipšica sa bude výbor pre kontrolu činnosti SIS zaoberať v stredu

Oznámil to na sociálnej sieti Juraj Šeliga.

Možným sledovaním Lipšica sa bude výbor pre kontrolu činnosti SIS zaoberať v stredu
Na archívnej snímke špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Foto: TASR

Výbor Národnej rady (NR) SR pre kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) by sa mal možným sledovaním špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica zapodievať v stredu (22. 9.). Na sociálnej sieti to oznámil poslanec NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí).

„Tak ako som sľúbil, ešte včera večer som kontaktoval predsedu výboru na kontrolu činnosti SIS. Dohodli sme sa, že tento bod (aktuálna situácia) zaradí do programu výboru – 22. septembra o 12.15 h,“ uviedol Šeliga.

Lipšic pred rokovaním Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť v piatok (17. 9.) povedal, že ho cestou prenasledovalo auto s neexistujúcimi ŠPZ. Po rokovaní Šeliga povedal, že chce iniciovať mimoriadne rokovanie výboru pre kontrolu činnosti SIS. Lipšicove podozrenia zo sledovania označil za „šialené“.

SIS Lipšicove podozrenia odmieta. „Slovenská informačná služba kategoricky odmieta konšpiračné teórie o akejsi údajnej objednávke a používaní iných štátnych orgánov ako ‚nástrojov‘, a to len z dôvodu odstúpenia spravodajských poznatkov zákonným príjemcom,“ uviedla SIS na sociálnej sieti.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Ivan Tománek:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko