Na hlavný obsah

Na podujatiach s pápežom sa budú môcť napokon zúčastniť aj nezaočkovaní

Registráciu pre režim OTP spustia v pondelok.

Na podujatiach s pápežom sa  budú môcť napokon zúčastniť aj nezaočkovaní
Pápež František počas bohoslužby. Foto: TASR/AP

Verejné podujatia spojené s návštevou pápeža Františka na Slovensku v Prešove, Košiciach a Šaštíne budú dostupné aj pre návštevníkov v režime OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní covidu, pozn.). Registrácia pre tento režim sa spustí v pondelok (6. 9.). Oznámila to v sobotu (4. 9.) tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na svojom webe.

„Dôrazne upozorňujeme, aby sa záujemcovia o účasť v režime OTP neprihlasovali do existujúcej registrácie pre plne zaočkovaných, ale počkali do pondelka na spustenie registrácie OTP,“ podotkli biskupi s tým, že v tejto chvíli je možná registrácia len pre plne zaočkovaných.

Pre návštevníkov v režime OTP vytvoria na podujatiach vlastné sektory s vlastnými vstupmi v zmysle platných vyhlášok.

„Pre plne zaočkovaných návštevníkov budú, samozrejme, takisto vlastné sektory s vlastnými vstupmi. Registrácia plne zaočkovaných ďalej pokračuje na stránke navstevapapeza.sk. Plne zaočkovaní návštevníci si budú môcť vybrať, či pôjdu do sektoru pre plne zaočkovaných alebo do sektoru OTP,“ vysvetlila KBS.

Zaregistrovaný účastník dostane emailom vstupenku s QR kódom, ktorou sa musí preukázať. Predložiť bude musieť zároveň aj doklad totožnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko