Na hlavný obsah

Rusko opäť prekonalo smutné denné maximum

Pribudlo najviac obetí od začiatku pandémie.

Rusko opäť prekonalo smutné denné maximum
Na snímke zdravotník. Foto: TASR/AP

Rusko v utorok (28. 9.) zaznamenalo 852 úmrtí v spojitosti s koronavírusovým ochorením COVID-19, čo je najvyšší počet od začiatku pandémie. Informovali o tom agentúry AFP a TASS.

Najviac obetí, 63, hlásili v hlavnom meste Moskva. Vládny krízový štáb v utorok oznámil, že v Rusku od začiatku pandémie evidujú 205 531 úmrtí na covid, čo je najvyšší počet zo všetkých európskych krajín.

Avšak zosnulých bude podľa všetkého výrazne viac. Podľa štatistického úradu totiž týchto mŕtvych pribudlo od vlaňajšieho apríla len do tohtoročného júla 365 000. Vláda tento rozpor vysvetľuje tým, že štatistici do svojich čísel zahŕňajú aj mŕtvych, pri ktorých sa na nákazu prišlo až po smrti.

V Rusku v utorok hlásili aj 21 559 nových prípadov nákazy koronavírusom. Nákazu potvrdili celkovo v 7 464 708 prípadoch, z čoho 6 635 485 pacientov sa už z ochorenia vyliečilo.

Rusko je v spojitosti s pandémiou piatou najviac postihnutou krajinou sveta, píše agentúra AFP. Počty prípadov sa zvyšujú od minulého mesiaca, zatiaľ čo očkovacia kampaň v krajine stagnuje.

Ako informuje agentúra Reuters, takmer 40 miliónov Rusov je už plne zaočkovaných, no pri populácii 146 miliónov ľudí Rusko zaostáva za väčšinou európskych krajín a mnohými rozvojovými štátmi v súvislosti s mierou zaočkovanosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet