Na hlavný obsah

Hamran chce vymeniť funkcionárov, ktorí sa mali spreneveriť poslaniu

Pochybenie obvinených vyšetrovateľov NAKA nepotvrdil ani nevylúčil.

Hamran chce vymeniť funkcionárov, ktorí sa mali spreneveriť poslaniu
Na snímke v popredí policajný prezident Štefan Hamran a za ním minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Nový dočasný prezident Prezídia Policajného zboru SR Štefan Hamran chce v najbližších niekoľkých týždňoch vymeniť policajných funkcionárov, ktorí sa podľa neho spreneverili svojmu poslaniu. Uviedol to v rozhovore pre Rádiožurnál na Rádiu Slovensko.

„Som toho názoru, že policajti a funkcionári, ktorí sa spreneverili svojmu poslaniu a je preukázateľné, že nefungovali takým spôsobom, ako mali a zašli príliš ďaleko, tak takí nemajú miesto vo svojich funkciách, pretože sa očakáva, že tam budú sedieť ľudia s vysokou osobnou integritou. Toto je otázka niekoľkých týždňov,“ povedal Hamran.

Pochybenie vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorí sú obvinení zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti a väzobne stíhaní, policajný prezident podľa jeho slov nemôže ani vylúčiť, ani potvrdiť.

„Ja som ten spis nevidel, čiže neviem, aké dôkazy má inšpekcia k dispozícii. Ale niektorých z nich poznám. Tých, ktorých osobne nepoznám, poznám na základe ich práce. Ich práca, ktorú za posledné roky vykonali na úseku rozkladania organizovaného zločinu, je z môjho pohľadu nespochybniteľná. Ale nemôžem vylúčiť, že niektorí z nich pochybil. Ak má také podozrenia Úrad inšpekčnej služby, tak nech ich preukáže,“ vyjadril sa Hamran.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko