Na hlavný obsah

O zbavení funkcie prokurátora Paloviča bude rozhodovať disciplinárna komisia

Dôvodom zbavenia boli úzke kontakty s Marianom Kočnerom.

O zbavení funkcie prokurátora Paloviča bude rozhodovať disciplinárna komisia
Na snímke budova Generálnej prokuratúry SR. Foto: TASR

Rozhodnutie o zbavení funkcie bratislavského okresného prokurátora Bystríka Paloviča opäť prerokuje druhá disciplinárna komisia Generálnej prokuratúry (GP) SR. Na štvrtkovom (9. 9.) zasadnutí na Krajskej prokuratúre (KP) v Žiline o tom rozhodla odvolacia disciplinárna komisia GP SR.

Odvolacia disciplinárna komisia zistila podľa jej predsedu Jozefa Kováčika nedostatky vo formulácii skutkov, ale aj pri postupe prvostupňovej komisie.

„Toto rozhodnutie neznamená zbavenie viny disciplinárne stíhaného prokurátora alebo zastavenie trestného stíhania, ale umožňuje odstrániť niektoré procesné nedostatky. Čiže bude opätovne rozhodnuté o vine prokurátora aj o disciplinárnom opatrení,“ vysvetlil Kováčik s tým, že disciplinárne stíhaný prokurátor má v tomto prípade naďalej pozastavený výkon funkcie.

„Rozhodnutie odvolacej disciplinárnej komisie rešpektujem. Vyjadrujem obdiv, že pod takýmto tlakom niekto dokázal rozhodnúť zákonne. Klobúk dole. Je tu extrémny politický aj mediálny tlak na isté konkrétne rozhodnutia. Ale dnes odvolacia disciplinárna komisia ukázala, že týmto tlakom vie odolať. Priznám sa, ja osobne som tomu neveril. Ale o to viac im patrí profesionálne uznanie,“ povedal obhajca bratislavského okresného prokurátora Rastislav Palovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko