Na hlavný obsah

Od pondelka bude 10 okresov červených a 47 oranžových (+mapa)

Rožňava bude červená už od štvrtka.

Od pondelka 13. septembra bude v rámci covidového automatu desať okresov v prísnejšej červenej fáze, a teda v prvom stupni ohrozenia. Zároveň bude už 47 slovenských okresov vo fáze ostražitosti, a teda v oranžovej farbe. Zvyšných 22 ostane zelených.

Okres Rožňava sa zaradí medzi červené mimoriadne už tento štvrtok 9. septembra na žiadosť hygienikov.

Nové rozdelenie okresov schválila v stredu (8. 9.) vláda na návrh ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO).

Rýchly nárast prípadov

Slovensko v aktuálnej tretej vlne pandémie ochorenia COVID-19 zaznamenáva výrazný nárast počtu pozitívne testovaných i počtu hospitalizovaných. Na tlačovej konferencii k aktuálnej epidemickej situácii to v stredu (8. 9.) uviedol Matej Mišík, vedúci Inštitútu zdravotných analýz na ministerstve zdravotníctva.

„V ostatných dňoch je Slovensko medzi najrýchlejšie rastúcimi krajinami na svete. Oproti minulému týždňu je to nárast o vyše 100 %,“ skonštatoval.

Do nemocníc je denne prijímaných v priemere 11 pacientov s koronavírusom (pred týždňom 7). „Je to 7 – 8 % infikovaných,“ doplnil Mišík s tým, že výrazný rozdiel je medzi zaočkovanými a nezaočkovanými. „U nezaočkovaných je to asi 9 % prípadov, u zaočkovaných okolo 3 %.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko