Na hlavný obsah

Opozičný Smer-SD plánuje žiadať o štyri mimoriadne schôdze

K tej o vysokých cenách energií už vyzbieral dostatok podpisov.

Opozičný Smer-SD plánuje žiadať o štyri mimoriadne schôdze
Predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: SITA

Opozičný Smer-SD plánuje žiadať zvolanie štyroch mimoriadnych schôdz. Týkať sa majú vysokých cien plynu a elektriny, konsolidácie verejných financií, nárastu cien niektorých potravinárskych výrobkov a očkovania detí. V utorok (21. 9.) to povedal predseda strany Robert Fico.

Fico upozornil, že koalícia odmietla zaradiť dané body do programu aktuálnej schôdze parlamentu, a preto sa rozhodli ísť formou zberu podpisov k zvolaniu mimoriadnej schôdze. „Vôbec nevnímajú (koalícia), čo je pre Slovensko dôležité, a čím by sa mala Národná rada SR zaoberať,“ doplnil Fico.

Príslušný počet podpisov k mimoriadnej schôdzi k cenám energií už podľa predsedu Smeru vyzbierali, a tak žiadajú NR SR, aby sa zaoberala výrazným nárastom cien plynu, elektriny a tepla, ale aj obrovskými rizikami v súvislosti so spustením nového plynovodu Nord Stream 2. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) je takúto schôdzu povinný zvolať do 7 dní.

Fico avizoval aj zvolanie mimoriadne schôdze k očkovaniu detí proti koronavírusu. Podľa neho ide minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) proti odporúčaniam Európskej liekovej agentúry. Návrh na zvolanie tejto schôdze údajne predloží nezaradený poslanec Tomáš Taraba.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko