Na hlavný obsah

Otvorili ďalší úsek bratislavského nultého obchvatu

Jeho súčasťou je aj Lužný most.

Bratislava dostáva novú šiestu spojnicu cez Dunaj. Konzorcium D4R7 v nedeľu (26. 9.) odovzdalo do užívania nový úsek obchvatu, ktorého súčasťou je Lužný most. Hovorilo sa o veľkolepejšom otváraní, niektoré časti autostrády ešte musia počkať. Národná diaľničná spoločnosť upozorňuje, že úsek s mostom je spoplatnený.

Nový úsek diaľnice D4 prepája križovatku Ketelec pri Rovinke s bratislavskými Rusovcami a Petržalkou.

Súčasťou novootvoreného úseku diaľnice D4 je aj trojkilometrovýLužný most cez Dunaj. „Stojíme na moste, alebo súmostí, ktoré je najväčšie na Slovensku, je to obrovský projekt,“ povedal Peter Varga zo sekcie cestnej dopravy a pozemných komunikácií ministerstva dopravy.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Nultý obchvat Bratislavy D4/R7 by mal z hlavného mesta odkloniť najmä kamiónovú dopravu, a tak zlepšiť dopravnú situáciu v meste.

„Tento most výrazne skráti cestu motoristom, ktorí boli doteraz nútení využívať Prístavný most, keďže môžu rovno využiť obchvat Bratislavy,“ vysvetlil Tomáš Bežilla, prevádzkový riaditeľ konzorcia D4R7.

Projekt na začiatku viazol, najmä pre problémy s pozemkami a so schvaľovaním povolení. Firmy si však sklz nemohli dovoliť. Štát totiž nové diaľničné úseky začína splácať až po ich sprevádzkovaní.

Jedinou stavbou na obchvate Bratislavy, ktorú má na starosti štát, je križovatka diaľnic D1 a D4. Tá je stále iba vo fáze plánov.

Konzorcium D4R7 otvorí ďalší nový úsek obchvatu na budúci týždeň. Rýchlostná cesta R7 prepojí križovatku Ketelec pri Rovinke s obchvatom D1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny