Na hlavný obsah

Pápež František navštívil aj Misionárky lásky, ktoré sa starajú o ľudí v núdzi

Svätý Otec vyhľadáva ľudí na okraji spoločnosti.

Pápež František navštívil aj Misionárky lásky, ktoré sa starajú o ľudí v núdzi
Na snímke misionárky lásky vítajú pápeža Františka počas súkromnej návštevy centra Betlehem v bratislavskej Petržalke. Foto: TASR

Pápež František v pondelok (13. 9.) navštívil aj Dom Betlehem v Petržalke, kde sa o chorých ľudí bez domova starajú Misionárky lásky viac známe ako sestry Matky Terezy. Táto súkromná návšteva nebola prekvapením, keďže pápež je známy tým, že vyhľadáva ľudí na okraji spoločnosti.

Marta Šarkóziová sa dostala k sestrám Matky Terezy v roku 1999. „Dali mi veľa, hlavne vieru, nový život. Nemala som nič, teraz mám všetko. Mám dcéru v pestúnskej starostlivosti – má 10 rokov. Je to dcéra bývalej chovankyne detského domova. Robím všetko preto, aby mala všetko,“ uviedla pre Rádiožurnál na Rádiu Slovensku.

Ako bývalá narkomanka je už 18 rokov čistá a spolu s misionárkami lásky pomáha ľuďom s podobnými problémami. Pápež po príchode do Domu Betlehem im spontánne za ich prácu poďakoval a povzbudil ich.

„Aj keď sme skúšaní, pán Boh je vždy medzi nami. Nikdy nás neopustí. Nikdy na toto nezabudnite, hlavne v ťažkých chvíľach,“ zdôraznil pápež František. Navštívil aj chorých, ktorí sa nachádzajú v interiéri centra.

Hlava katolíckej cirkvi touto návštevou dokazuje, že uprednostňuje cirkev chudobných. „Pápež krásne prepojuje teóriu s praxou. To, čo povedal v Dóme (svätého Martina), že cirkev by mala vychádzať smerom k ľuďom, tak to teraz praktizuje,“ vysvetlil publicista a kňaz Karol Lovaš.

Pri lúčení pápež odovzdal Domu dar – porcelánový obraz Madony s dieťaťom, ktoré drží strapec hrozna ako symbol radosti a priateľstva. Požehnal ľuďom a rozlúčil sa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko