Na hlavný obsah

Pápež sa stretol s Hegerom, Kollárom a ich rodinami. Dostal ručne vyrobené dary

Podľa Kollára je pápež veľmi pokrokový.

Pápež sa stretol s Hegerom, Kollárom a ich rodinami. Dostal ručne vyrobené dary
Na snímke zľava prezidentka Zuzana Čaputová, predseda parlamentu Boris Kollár a premiér Eduard Heger na stretnutí s pápežom Františkom. Foto: NR SR

Pápež František sa po pondelkovom (13. 9.) oficiálnom programe v rámci návštevy Slovenska stretol s predsedom vlády Eduardom Hegerom (OĽANO) a tiež predsedom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina) a ich rodinami.

Podľa Hegera absolvovali s pápežom „srdečné stretnutie“. „Vyzdvihol, že na Slovensku vidí aj v politike mladých ľudí, čo hodnotil veľmi pozitívne. Páčilo sa mu aj to, že na Slovensku videl veľa mladých ľudí, rodín s deťmi, čo je preňho znakom, že krajina má pred sebou skvelú budúcnosť,“ uviedol.

Ľudský prístup

Predseda vlády SR sa pápeža pýtal aj na výber destinácií na Slovensku a Svätý Otec podľa neho prezradil, že počas každej návštevy sa chce stretnúť s ľuďmi, ktorí sú v núdzi a na okraji spoločnosti.

„Tak tomu bude aj na Slovensku, pretože vidí, že v dnešnej dobe sa to dostáva na okraj a je dôležité ukazovať kresťanskú lásku a ľudskosť v záujme o týchto ľudí a pomôcť im,“ dodal Heger.

Ocenil pápežov ľudský prístup a dodal, že pápežovi odovzdali dary, ktoré vyrobili jeho deti.

„Naše dve dcéry pre pápeža ručne vyrobili mydlo a syn mu odovzdal pohľadnicu s krížom, ktorú urobil,“ spresnil Heger.

Kollár: Ide s dobou

Kollár po stretnutí s pápežom Františkom na jeho adresu povedal, že je „veľmi pokrokový“ ako aj jeho myšlienky a názory a nerozlišuje, či je dieťa z úplnej či neúplnej rodiny. Podľa neho „ide s dobou“.

„Poďakoval som mu za to, že aj týmto posúva cirkev dopredu, modernizuje ju a má pokrokové myšlienky a názory,“ vyjadril sa predseda NR SR s tým, že tieto myšlienky sa vzťahujú aj na environmentálne témy.

Dodal, že pápež tiež požehnal zámer postaviť v areáli Bratislavského hradu sochu Cyrila a Metoda. To plánuje šéf parlamentu v spoluprácu s Konferenciou biskupov Slovenska (KBS). 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko