Na hlavný obsah

Pápež v Košiciach: Aké dopravné obmedzenia čakajú mesto v utorok?

Viaceré cesty budú uzavreté.

Pápež v Košiciach: Aké dopravné obmedzenia čakajú mesto v utorok?
Ilustračné foto. Foto: TASR

V súvislosti s návštevou pápeža Františka v Košiciach je potrebné v počítať s dopravnými obmedzeniami.

„Chceme informovať občanov, že uzavreté cesty sú v záujme vytvorenia bezpečného prejazdu Svätého Otca v čo najväčšej miere a budú uzatvárané na nevyhnutne potrebný čas,“ informovala košická krajská polícia. V čase presunu pápeža bude v utorok (14. 9.) na nevyhnutný čas zastavená aj mestská hromadná doprava.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Anton Gbur:

Dopravné obmedzenia v Košiciach v utorok 14. septembra

Uzavreté budú cesty v bezprostrednej blízkosti štadióna Lokomotíva, a to ulica Za štadiónom, Kavečianska ulica a Kostolianska cesta, Čermeľská cesta bude uzatvorená od 6.00 h.

Vstup do mesta Košice v smere od Rožňavy až po diaľnicu D1 (po vonkajšom obchvate mesta – mestská časť Pereš, Mosty VSS, Južné nábrežie, Prešovská cesta, diaľnica D1) bude od 8.30 h dočasne úplne uzatvorený pre všetky druhy dopravy.

Cesta v úseku diaľnica D1 – Zelený dvor – Prešovská cesta – Hlinková ulica – Komenského ulica bude od 12.00 h dočasne úplne uzavretá. Na vstup do mesta polícia odporúča použiť v tomto čase iný smer, respektíve presun cez ostatné mestské časti.

Vstup na sídlisko Luník IX po 14.00 h nebude dočasne možný, a to ani pre obyvateľov aj napriek tomu, že sa preukážu, že tam bývajú.

Vonkajší obchvat mesta Košice, a to so začiatkom na Komenského ulici, následne Hlinkovú ulicu, Prešovskú cestu, Južné nábrežie, Mosty VSS, Červený rak až po Luník IX bude od 15.00 h dočasne úplne uzavretý.

Úsek Luník IX – Červený rak – Mosty VSS – Južné nábrežie – Prešovská cesta – Hlinková ulica – Národná trieda – Kavečianska ulica – štadión Lokomotíva bude dočasne uzavretý od 16.00 h.

Cesta od štadióna Lokomotíva – Kavečianska ulica – Národná trieda – Hlinková ulica – Prešovská cesta – Južné nábrežie – Mosty VSS – Červený rak – mestská časť Pereš – letisko bude dočasne uzavretá približne od 17.00 h.

Prejazd vozidiel nad 3,5 tony po vonkajšom obchvate mesta Košice i diaľnici (a to aj v protismere) bude počas celého dňa vylúčený, a to až do ukončenia návštevy pápeža vo večerných hodinách.

Polícia upozorňuje, že uvedené časy sú orientačné a môžu sa meniť v závislosti od prípadnej zmeny programu Svätého Otca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny