Na hlavný obsah

Po hasení ničivých požiarov prisľúbilo Slovensko ďalšiu pomoc Grécku

Pomáhať by malo s výsadbou lesov.

Slovensko podáva ďalšiu pomocnú ruku Grécku. Chce pomôcť obnoviť ohňom spustošené oblasti. Premiér Eduard Heger (OĽANO) navštívil zasiahnutý región pri Aténach. S ministrom pôdohospodárstva Samuelom Vlčanom (nom. OĽANO) ponúkli pomoc so zalesnením.

Ohorené stromy, domy, zničené cesty. Spálená zem v okolí Atén je mementom nedávnych ničivých požiarov. V oblasti zasahovali aj slovenskí hasiči, ktorých prácu si tu nesmierne vážia.

Slovenský premiér navštívil aj oblasť Varibobi, ktorá takmer celá zhorela do tla. Delegácia si však neprišla vypočuť chválu na slovenských hasičov, ale podáva ďalšiu pomocnú ruku.

Pozrite si reportáž RTVS, ktorú pripravil Oliver Boskovič:

„Jedno je požiar zahasiť, ale druhé je opäť to miesto premeniť na miesto života. Je tu veľké riziko, že v zime tu môžu vzniknúť povodne. A preto som prišiel aj s ministrom pôdohospodárstva, aby sme ponúkli skúsenosti, aké máme s výsadbou lesov,“ povedal Heger.

Heger zavŕšil prvý z dvoch pracovných dní v Grécku návštevou Frontexu – Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž. V súvislosti s migračnou krízou EÚ rozšírila agentúre právomoci a chystá sa do nej investovať ďalšie peniaze. Európsky dvor audítorov však varuje, že agentúra nezvláda plniť očakávania Bruselu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko