Na hlavný obsah

Po operácii kolena skončil futbalista na 39 rokov v kóme, teraz zomrel

Doma sa oňho starala manželka.

Bývalý obranca francúzskej futbalovej reprezentácie a Paríž Saint-Germain Jean-Pierre Adams zomrel vo veku 73 rokov. Na tom by nebolo nič zvláštne, pokiaľ by 39 rokov nestrávil bez známok života v kóme.

O Adamsa sa od marca 1982 starala jeho obetavá manželka Bernadette v ich dome v juhofrancúzskom meste Nimes. Do kómy upadol vinou lekárov, ktorí mu nesprávne aplikovali anestézu pred operáciou zraneného kolena.

Slávny parížsky klub PSG, ktorého dres si aktuálne oblieka útočný trojzáprah snov Neymar, Mbappé, Messi, zložil v pondelok (6. 9.) Adamsovi poklonu a na sociálnych sieťach ho nazval „slávnym staršinom“.

„Jeho radosť zo života, charizma a skúsenosti vzbudzujú rešpekt. Vyjadrujeme sústrasť jeho rodine a blízkym,” uvádzajú Parížania.

Adams bol rodák zo Senegalu, ale už ako malý chlapec opustil svoju africkú krajinu. aby sa v Európe mohol venovať svojej vášni – futbalu. Počas kariéry odohral 98 zápasov v Nimes, ďalších 150 pridal v Nice a ako stredný obranca strelil spolu 27 gólov.

https://twitter.com/NuhuAdams_/status/1434816215059402755

Od roku 1977 pôsobil dve sezóny v tíme PSG. V reprezentačnom drese až do svojho osudového zranenia stihol odohrať 22 zápasov v rokoch 1972 – 1976. V tíme „Les Bleus“ utvoril stopérsku dvojicu so slávnejším Mariusom Trésorom. Naposledy reprezentoval v roku 1976 proti Dánsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport