Na hlavný obsah

Počet pacientov s covidom v nemocniciach sa za tri týždne takmer strojnásobil

Väčšina nemocníc však zatiaľ situáciu zvláda.

Počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom sa za tri týždne takmer strojnásobil. Aktuálne je s ochorením COVID-19 alebo podozrením naň v nemocniciach 500 pacientov. Vyše 83 percent z nich nie je plne zaočkovaných. Väčšina nemocníc zatiaľ situáciu zvláda.

Kým pred tromi týždňami boli v banskobystrickej Roosveltovej nemocnici hospitalizovaní štyria pacienti s covidom, v súčasnosti je ich päťkrát viac.

„Počet pacientov nám za necelé tri týždne výrazne narástol. Aktuálne máme spolu hospitalizovaných 20 pacientov s ochorením COVID-19, len dvaja sú zaočkovaní,“ spresnila hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pacientov, ktorí nevyžadujú umelú pľúcnu ventiláciu, zatiaľ umiestňujú na infektologickom oddelení, kde je po úpravách kapacita 50 lôžok. V Košiciach pre pacientov s koronavírusom vyčlenili zatiaľ dve kliniky, infektológie a pneumológie.

„Po víkende máme 62 hospitalizovaných covidových pacientov, z ktorých 90 percent nebolo očkovaných. Deviati pacienti sú v kritickom stave pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu,“ povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Monika Krišková.

Naopak, v Žilinskej nemocnici, kde je momentálne hospitalizovaných 9 pacientov s koronavírusom, pľúcny a infekčný pavilón chýba. Vybudovať tak museli novú covidovú zónu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko