Na hlavný obsah

Polášek s Peersom sa na US Open neprebojovali do finále štvorhry

V semifinále podľahli siedmemu nasadenému páru.

Polášek s Peersom sa na US Open neprebojovali do finále štvorhry
Na snímke slovenský tenista Filip Polášek . Foto: TASR

Slovenský tenista Filip Polášek s Austrálčanom Johon Peersom neuspeli v semifinále mužskej štvorhry na grandslamovom US Open. Ako turnajové osmičky prehrali so siedmym nasadeným britsko-brazílskym párom Jamie Murray, Bruno Soares 3:6, 6:3, 4:6.

Súpermi newyorských šampiónov z roku 2016 vo finále budú v piatok (10. 9.) o 18.00 h štvorky „pavúka“ – Američan Rajeev Ram a Brit Joe Salisbury.

Polášek nevyužil šancu zabojovať o druhý grandslamový titul. Vo februári triumfoval po boku Chorváta Ivana Dodiga na Australian Open v Melbourne po víťazstve nad Ramom a Salisburym. Po Wimbledone sa s Dodigom rozišli a Polášek si našiel nového deblového partnera, s ktorým postúpil do grandslamovébo finále už pri štvrtom spoločnom turnajovom vystúpení.

Poláškovi s Peersom nevyšiel úvod stretnutia, keď slovenský deblový špecialista za stavu 1:1 po dvojchybe prišiel o servis. Za stavu 5:3 Murray so Soaresom opäť súperov brejkli pri podaní Peersa a prvý set sa stal ich korisťou. Britsko-brazílsky tandem bol na servise suverénny a výborne returnoval.

V druhom dejstve však prevzali taktovku zápasu Polášek s Peersom. V treťom i ôsmom geme zobrali súperom podanie a vynútili si tretí set. Polášek sa chytil na returne a bol najlepší hráč na kurte. V rozhodujúcom sete však v Tildenovom geme za stavu 3:3 stratil podanie a Murray so Soaresom už dotiahli zápas do úspešného konca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport