Na hlavný obsah

Policajtka vo Francúzsku použila zo žartu na kolegu elektrický paralizér, spôsobila haváriu

Teraz jej hrozí väzenie.

Policajtka vo Francúzsku použila zo žartu na kolegu elektrický paralizér, spôsobila haváriu
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajné auto prepravujúce šesť strážcov zákona nabúralo na severe Francúzska po tom, čo jedna z prepravovaných policajtiek použila na kolegu za volantom elektrický paralizér.

Vodič po zásahu stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré v Roubaix pri Lille narazilo do zaparkovaného auta, pokračovalo však v jazde, uviedol server BBC News. Kvôli víkendovému incidentu skončili traja policajti v cele a čaká ich súd.

Advokát Emmanuel Riglaire, obhajca policajtky, ktorá vystrelila z taseru, vysvetlil miestnym médiám, že v aute, v ktorom sa po skončení smeny vracali policajti do Roubaix, panovala viac ako veselá nálada. „Robili si zo seba žarty a správali sa ako idioti,“ vyhlásil.

Jeho klientka chcela podľa neho len „trošku pošťuchnúť“ vodiča taserom, no skončilo to nárazom do zaparkovaného auta. Nehodu nahlásili očití svedkovia úradom.

Policajtka s taserom teraz čelí obvineniu z úmyselného násilia so zbraňou a z ohrozenia životov ostatných, za čo by podľa advokáta mohla skončiť vo väzení. Má sa dostaviť 3. februára na súd spolu s dvoma ďalšími kolegami, ktorí sa budú zodpovedať zo zavinenia nehody a z úteku z miesta kolízie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet