Na hlavný obsah

Polícia zasahovala voči nelegálnym migrantom v Trenčíne aj Košiciach

Boli medzi nimi aj maloletí.

Polícia zasahovala voči nelegálnym migrantom v Trenčíne aj Košiciach
Zásah polície proti nelegálnym migrantom v Košiciach. Foto: Facebook/Polícia SR

Príslušníci cudzineckej polície tento týždeň zadržali nelegálnych migrantov na železničnej stanici v Trenčíne, ale aj v nákladnom aute v Košiciach. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová v piatok (24. 9.)

Pri zásahu v Trenčíne v stredu (22. 9.) večer policajti zadržali osem cudzincov bez dokladov totožnosti či platných cestovných dokladov. Skupinu mladých mužov vo veku približne od 15 do 30 rokov previezli na policajnú stanicu. Cudzinci tvrdili, že sú z Afganistanu.

„Jedna osoba pôjde do útvaru policajného zaistenia pre cudzincov, pretože je žiadateľom o azyl. V prípade ostatných siedmich osôb bude vykonané odborné vyšetrenie na určenie veku a podľa výsledkov vyšetrení sa rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla hovorkyňa.

Na migrantov v nákladnom aute vo štvrtok (23. 9.) v Košiciach upozornil políciu samotný vodič kamióna, pretože z návesu počul nejaké hlasy. Po otvorení nákladného priestoru vystúpilo šesť osôb údajne tiež z Afganistanu a bez dokladov totožnosti.

Košickí policajti museli privolať aj rýchlu zdravotnú pomoc, keďže jeden z migrantov sa necítil dobre. Ostatných previezli na policajné oddelenie.

„Ani v tomto prípade nebolo možné určiť jednoznačný vek cudzincov a keďže ani ich výzor nezodpovedal nimi uvádzanému veku, museli absolvovať lekárske vyšetrenie na určenie veku,“ upresnila Bárdyová.

Vyšetrenia odhalili, že traja z nich sú maloletí, a preto boli postúpení úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. U ďalších dvoch sa zistilo, že sú žiadateľmi o azyl v Rumunsku a Bulharsku, kam budú smerovať ich ďalšie kroky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko