Na hlavný obsah

Poslanci výboru pre kultúru a médiá chcú Žilinku na zasadnutí, má vysvetliť nevpustenie novinárov

Svoje rozhodnutie nevpustiť vybraných novinárov by mal vysvetliť budúci utorok.

Poslanci výboru pre kultúru a médiá chcú Žilinku na zasadnutí, má vysvetliť nevpustenie novinárov
Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR

Generálny prokurátor Maroš Žilinka by mal na Výbore NR SR pre kultúru a médiá vysvetľovať, prečo na štvrtkovú (2. 9.) tlačovú konferenciu nevpustil vybraných novinárov. Požiadala o to SaS, predseda výboru Kristián Čekovský (OĽANO) informoval, že výbor bude zasadať budúci týždeň v utorok (7. 9.).

„Požiadal som predsedu Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristiána Čekovského, aby na najbližšie zasadanie výboru pozval aj generálneho prokurátora. Dôvodom je jeho neprijateľný postoj k niektorým novinárom, ktorých nepustil na verejnú tlačovú besedu,“ uviedol člen výboru Roman Foltin (SaS).

Foltin tvrdí, že Žilinka mohol porušiť tlačový zákon. Ide tiež podľa neho o zlý signál nielen k verejnosti, ale aj k nezávislým médiám. „Toto sa už viac nemôže zopakovať. Verím, že Maroš Žilinka sa na výbore okrem vysvetlenia celej udalosti aj ospravedlní dotknutým novinárom,“ dodal Foltin.

Čekovský súhlasí s tým, aby sa správaním generálneho prokurátora smerom k novinárom zaoberal výbor pre kultúru a médiá. Zvolal preto mimoriadny výbor na utorok.

Hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan pre TASR reagoval, že uvedenú požiadavku GP eviduje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko