Na hlavný obsah

Pozostatky hurikánu Ida sa prehnali sa cez New York. Starosta vyhlásil stav núdze

Búrka v meste spôsobila jedny z najintenzívnejších zrážok v histórii meraní.

Pozostatky hurikánu Ida, ktorý v nedeľu (29. 8.) pustošil Louisianu, sa prehnali cez štát New Jersey a mesto New York. Búrka tam spôsobila prívalové dažde, vyplavila metro a odsunula zápasy na tenisovom US Open.

Meteorológovia vydali aj varovanie pred tornádami, ktoré platilo okrem iného aj pre newyorskú štvrť Bronx, napísal denník The New York Times. Silné tornádo sa v stredu (1. 9.) večer miestneho času (vo štvrtok po polnoci SELČ) vytvorilo blízko Philadelphie.

Starosta New Yorku vyhlásil stav núdze

Americká Národná meteorologická služba (NWS) informovala, že v New Yorku namerala jedny z najintenzívnejších zrážok za celý čas svojich záznamov. V Central Parku na Manhattane napršalo v stredu neskoro večer za hodinu 80 milimetrov, ešte o niečo silnejší dážď hlásilo letisko Newark.

„Pre mesto New York vyhlasujem stav núdze. Máme tu rekordné prívaly dažďa, silné záplavy a nebezpečné podmienky na cestách,“ napísal na twitteri starosta Bill de Blasio.

Meteorológovia vydali výstrahu pred tornádami

Pozostatky hurikánu sa v stredu prehnali časťami štátov Pensylvánia, New Jersey a Delaware, kde meteorológovia vydali výstrahu pred tornádami. „Ste v životu nebezpečnej situácii. Letiace trosky môžu byť pre ľudí bez úkrytu smrtiace,“ upozornila NWS obyvateľov v okolí mesta Gloucester City blízko Philadelphie.

Veľké škody hlási aj mestečko Mullica Hills, uviedla stanica ABC News. Na sociálnych sieťach sa objavili videozáznamy z miest, kde silný vietor vyvracal stromy, strhal stĺpy elektrického vedenia a ničil domy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet