Na hlavný obsah

Prezidentka prijala slovenských paralympionikov, poďakovala im za úspechy

Heger ich označil za motiváciu pre ľudí s podobnými zdravotnými ťažkosťami.

Prezidentka prijala slovenských paralympionikov, poďakovala im za úspechy
Na snímke slovenskí paralympionici na stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Foto: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala v piatok (10. 9.) v Prezidentskom paláci slovenských medailistov z Paralympijských hier 2020 v Tokiu a poďakovala sa im za vzorné reprezentovanie Slovenska vo svete.

„Jedenástimi medailami ukázali, že slovenský paralympizmus má svoje pevné miesto medzi svetovou špičkou. Nielen za seba, ale aj za širokú verejnosť sa im chcem poďakovať za vzornú reprezentáciu Slovenska. Ďakujem aj trénerom, trénerkám a realizačným tímom, ktoré sa na tomto úspechu podieľali,“ poznamenala prezidentka.

Zároveň dúfa, že tieto úspechy budú „významným impulzom k tomu, aby sa paralympijské športy na Slovensku rozvíjali tak, aby bol šport dostupným priestorom sebarealizácie pre každého.“

Aj premiér Eduard Heger (OĽANO) sa stretol v piatok so slovenskými olympionikmi a paralympionikmi a tiež im poďakoval.

Osobitne vyzdvihol úspechy a odhodlanie paralympionikov. „Ste motiváciou pre ľudí, ktorí majú zdravotné problémy či obmedzenia. Svojimi výkonmi ukazujete, že sa to dá, že sa nikdy nevzdávate,“ zdôraznil premiér.

„Vzbudzujete radosť, vzbudzujete hrdosť na našu krajinu. Stávate sa vzorom pre mladých ľudí, ktorí so športom len začínajú,“ uviedol Heger s tým, že z rezervy predsedu vlády uvoľní 20 000 eur práve na podporu vrcholového športu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko