Na hlavný obsah

Prezidentka vyzvala aktérov kauzy v bezpečnostných zložkách, aby objasnili svoje konanie

Chce sa stretnúť s premiérom.

Prezidentka vyzvala aktérov kauzy v bezpečnostných zložkách, aby objasnili svoje konanie
Na snímke zľava prezidentka SR Zuzana Čaputová a predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v reakcii na aktuálne dianie v bezpečnostných zložkách plánuje v najbližších dňoch stretnúť s predsedom vlády Eduardom Hegerom (OĽANO). Oznámil to v utorok (14. 9.) jej hovorca Martin Strižinec.

„Pri vyšetrovaní káuz tohto rozmeru je dôležité nielen to, aby bolo dôveryhodné a spravodlivé, ale aby sa tak aj javilo. Žiaľ, dnes sa javí skôr tak, že policajné štruktúry si navzájom vyrovnávajú účty. Vyzývam všetkých aktérov tejto kauzy, aby verejne objasnili svoje konanie,“ vyhlásila hlava štátu.

Heger v utorok k tejto situácii skonštatoval, že za 12 rokov v krajine „vznikla a zmocnela sieť ľudí, pre ktorých sú polícia, prokuratúra i súdy len prostriedkom na zabezpečenie si beztrestnosti“.

„Nám sa darí postupne týchto ľudí zbavovať svojich pozícií. Odpor týchto ľudí proti vláde zákona však silnie. Sme svedkami pokusov o zastrašovanie, vyhrážanie sa ľuďom, pre ktorých je spravodlivosť najvyššou prioritou,“ uviedol premiér.

Riešiť to bude výbor

Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽANO) v utorok na facebooku informoval, že v piatok (17. 9.) sa od 14.30 h uskutoční mimoriadne zasadnutie výboru. Ten sa má zaoberať práve aktuálnym dianím v polícii a bezpečnostných zložkách.

„Na rokovanie sú prizvaní generálny prokurátor Maroš Žilinka, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, zástupca Úradu inšpekčnej služby a policajného prezidenta zastúpi prvá viceprezidentka Policajného zboru Jana Maškarová,“ napísal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko