Na hlavný obsah

Primátor Bratislavy Vallo získal prestížnu cenu pre starostu budúcnosti

Bojoval aj o cenu pre najlepšieho starostu na svete.

Primátor Bratislavy Vallo získal prestížnu cenu pre starostu budúcnosti
Na snímke bratislavský primátor Matúš Vallo. Foto: TASR

Medzinárodná organizácia The City Mayors Foundation, ktorá každé dva roky udeľuje cenu pre najlepších starostov sveta, ocenila aj primátora Bratislavy Matúša Valla. Získal cenu pre starostu budúcnosti (World Mayor Future Award). Informovalo o tom v utorok (14. 9.) oddelenie komunikácie a marketingu Kancelárie primátora hlavného mesta.

Členovia poroty ocenili Valla za „projekty určené na premenu hlavného mesta Slovenska na zelené mesto ohľaduplné k životnému prostrediu“, uviedla organizácia.

„Ešte predtým, ako Matúša Valla v roku 2018 zvolili za primátora Bratislavy, spolu so 76 odborníkmi na urbanizmus a rozvoj začal pracovať na pláne pre Bratislavu.

Cieľom Plánu Bratislava, ktorý verejnosti predstavili počas volebnej kampane v roku 2018, je poskytnúť vysokokvalitné verejné priestranstvá, udržateľné formy dopravy s dôrazom na verejnú dopravu a cyklistiku, ako aj zabezpečenie cenovo dostupného nájomného bývania,“ povedal jeden z členov nadácie Tann vom Hove.

V užšom výbere najlepších

Vallo sa dostal aj do užšieho 32-členného výberu poroty na udelenie ceny najlepší starosta sveta. V tejto kategórii napokon bodovali starostovia holandského mesta Rotterdam a francúzskeho mesta Grigny.

Primátor Rotterdamu Ahmed Aboutaleb získal ocenenie za svoj záväzok zaobchádzať so všetkými občanmi mesta bez ohľadu na ich pôvod a etnicitu. Starostu Grigny Philippa Ria ocenila organizácia The City Mayors Foundation za jeho „pozitívny a pragmatický“ prístup v boji proti chudobe.

Nadácia The City Mayors Foundation bola založená v roku 2003 ako filantropická organizácia na podporu excelentnosti v miestnej samospráve. Ceny pre najlepších starostov sveta udeľujú od roku 2004.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko