Na hlavný obsah

Prymula kritizoval Slovensko za očkovanie detí. Teraz to berie späť

Český exminister tom čase nevedel, že očkovanie nie je plošné.

Prymula kritizoval Slovensko za očkovanie detí. Teraz to berie späť
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tvrdil, že ide o experiment, teraz kritiku berie späť. Bývalý minister zdravotníctva Českej republiky Roman Prymula kritizoval Slovensko za to, že začalo očkovať 5 až 11-ročné deti. O tom, že vakcíny sú len pre rizikové skupiny maloletých a nie pre plošné očkovanie v čase, keď vystupoval v relácii Českej televízie nevedel.

Pediatri alebo špecialisti môžu u nás niektoré skupiny detí vo veku 5 až 11 rokov očkovať od štvrtka (9. 9.) tohto týždňa. Bývalý minister zdravotníctva Roman Prymula to v relácii Českej televízie označil za nie šťastné.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Teraz mení názor. V tom čase totiž nemal informáciu, že očkovať sa môžu len malí pacienti s neurovývinovým, pľúcnym a onkologickým ochorením, srdcovým zlyhávaním, pľúcnou hypertenziou či chudokrvnosťou alebo poruchou imunity.

„My sme v tom čase mali informáciu, že očkovanie od 5 rokov je v podstate plošné na Slovensku, preto tá kritika, ale odvtedy sme sa dozvedeli, že je to iba selektívna záležitosť pre rizikové skupiny. V tomto zmysle slova problém nie je,“ uviedol Prymula.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet