Na hlavný obsah

Prípravy na návštevu pápeža Františka v Prezidentskom paláci vrcholia

Svätý Otec sa stretne aj s rodinou prezidentky Čaputovej.

V Prezidentskom paláci sa už niekoľko dní pripravujú na návštevu pápeža Františka. Hoci na oficiálnej pôde, úvod nebude mať bežný priebeh stretnutia dvoch hláv štátov, ale pôjde o súkromnejšie rokovania s vopred nedohovorenými témami.

Na nádvorie paláca príde pápež ako hlava Vatikánu. Pred palácom sa odohrá klasický uvítací ceremoniál s tým rozdielom, že pápež pozdraví vojakov čestnej stráže len z miesta.

Po tom, ako odznejú hymny, sa pápež František s prezidentkou Zuzanou Čaputovou presunú do Prezidentského paláca. Medzi štyrmi očami sa stretnú v takzvanom zlatom salóne. Potom prejdú do zeleného salóna.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Práve tu sa prezidentka stretne so Svätým Otcom, on sa stretne s jej úzkou rodinou. Budú tu jej dcéry, rodičia a jej partner,“ spresnil hovorca prezidentky Martin Strižinec.

V zelenom salóne si tiež oficiálne vymenia dary. Záver návštevy paláca sa uskutoční v prezidentskej záhrade, kam sú pozvaní predstavitelia politického, kultúrneho aj spoločenského života. Počas podujatia prezidentka oficiálne privíta pápeža a pápež František pozdraví Slovákov. Doteraz pozvánku akceptovalo okolo 400 ľudí.

Z podujatia v prezidentskej záhrade sa pápež František presunie do Dómu svätého Martina.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko