Na hlavný obsah

Prológ pretekov Okolo Slovenska vyhral Austrálčan Groves

Peter Sagan skončil desiaty.

Prológ pretekov Okolo Slovenska vyhral Austrálčan Groves
Na snímke víťaz prológu pretekov Okolo Slovenska Kaden Groves z Austrálie. Foto: TASR

Austrálsky cyklista Kaden Groves zvíťazil v úvodnom prológu 65. ročníka medzinárodných pretekov Okolo Slovenska a dostal sa na čelo celkového poradia. Domáci favorit Peter Sagan z Bora-Hansgrohe obsadil 10. miesto a získal dres pre najlepšieho Slováka.

Jazdec stajne BikeExchange Groves zvládol 1,6 kilometra dlhú časovku v historickom centre Košíc za 1:50,46 minúty. Druhý skončil s odstupom 32 stotín vlaňajší celkový víťaz Jannik Steimle z Nemecka (Deceuninck-QuickStep), tretí bol s mankom 0,91 s Poliak Marceli Boguslawski (Mazowsze Serce Polski).

Najväčšie cyklistické podujatie na Slovensku odštartovalo v stredu kultúrnym programom už od poludnia. Od štrnástej hodiny prebehla prezentácia tímov a po nej nasledoval podvečerný prológ v okolí Dómu svätej Alžbety.

Ako prvý sa na trať vydal Čech Karel Tyrpekl (Topforex-ATT Investments), zo Slovákov sa postavil prvý na štart Dávida Kaška v reprezentačnom drese a prvý zástupca World Tour tímov bol Singapurčan Choon Huat Gon (BikeExchange). Prvýkrát v kariére sa na štarte domácich pretekov predstavil trojnásobný majster sveta Peter Sagan a premiéru na Slovensku absolvoval aj štvornásobný víťaz Tour de France Chris Froome.

Vo štvrtok nasleduje 2. etapa dlhá 158,4 km so štartom a cieľom v Košiciach, ktorá ponúkne tri rýchlostné a štyri horské prémie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport