Na hlavný obsah

Rakúsko hlási najviac pacientov s covidom od konca mája

V krajine je plne zaočkovaných asi 60 percent ľudí.

Rakúsko hlási najviac pacientov s covidom od konca mája
Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Rakúsku. Foto: TASR/AP

Pre stúpajúce počty ľudí infikovaných koronavírusom sa rakúske nemocnice starajú o najviac pacientov s covidom od konca mája. Aktuálne je nemocniciach 668 ľudí s ťažším priebehom, na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 183 pacientov. Informovala o tom v piatok (10. 9.) agentúra APA s odvolaním sa na dáta ministerstiev zdravotníctva a vnútra.

V Rakúsku, ktoré má necelých deväť miliónov obyvateľov, v poslednom čase stúpajú aj denné bilancie nových prípadov nákazy. Za posledných 24 hodín ich pribudlo 2 341 a celkovo sa teraz s nákazou vyrovnáva vyše 20 000 ľudí. Chorých je teraz najviac od začiatku mája.

Rakúsko pre nepriaznivý epidemický vývoj tento týždeň rozhodlo, že sprísni niektoré opatrenia pre ľudí, ktorí nie sú proti ochoreniu COVID-19 očkovaní. Od stredy (15. 9.) tak napríklad budú musieť vo všetkých obchodoch mať na tvári respirátor FFP2.

Vláda pri zvažovaní ďalšieho postupu zohľadňuje najdôležitejší ukazovateľ, ktorým je podľa nej vyťaženosť jednotiek intenzívnej starostlivosti. Teraz je obsadenosť lôžok covidovými pacientmi na hodnote zhruba deväť percent.

Pri 15-percentnom vyťažení JIS úrady počítajú s tým, že návštevníci bez rezervovaných miest na sedenie budú musieť doložiť potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní covidu pri návšteve nočných podnikov alebo podujatí s viac ako 500 účastníkmi.

Úplne zaočkovaných je v Rakúsku asi 60 percent obyvateľov, aspoň jednu dávku vakcíny má 62,5 percenta ľudí. Celkovo sa v krajine od začiatku pandémie nakazilo vyše 700 000 ľudí, obetí covidu je takmer 11 000.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet