Na hlavný obsah

Rakúsky finančník údajne zavraždil svoje tri deti a pokúsil sa o samovraždu

K činu malo dôjsť v chorvátskom hlavnom meste.

Rakúsky finančník údajne zavraždil svoje tri deti a pokúsil sa o samovraždu
Ilustračná snímka. Foto: wikipedia.com

Chorvátska polícia podozrieva 56-ročného Rakúšana, že v Záhrebe zavraždil svoje tri deti a potom sa pokúsil o samovraždu. Informovali o tom v sobotu (25. 9.) miestne médiá.

Podľa polície v noci na sobotu našli v byte v záhrebskej štvrti Mlinovi tri pravdepodobne udusené deti, sedemročné dvojčatá – chlapec a dievča – a ich štvorročného brata. Pravdepodobný páchateľ, ktorým je otec detí, sa pokúsil o samovraždu predávkovaním liekmi a teraz je v stabilizovanom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Prokuratúra uviedla, že podozrieva z trojnásobnej vraždy rakúskeho občana narodeného v roku 1965. Ak ho uznajú vinným, hrozí mu až 50 rokov väzenia.

Podľa denníka Jutarnji list ide o viedenského finančného konzultanta, ktorý za svoju kariéru pracoval na vysokých manažérskych pozíciách pre niekoľko nadnárodných spoločností. Niekoľko jeho v Chorvátsku registrovaných firiem je teraz v likvidácii.

Podľa chorvátskych médií muž na facebooku zverejnil príspevok, v ktorom uvádza, že nemôže pokračovať ďalej pre rôzne finančné a emočné problémy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet