Na hlavný obsah

Remišová: Strana Za ľudí nekončí, opäť ju postavíme na nohy

Odchod členov považuje za zradu.

Remišová: Strana Za ľudí nekončí, opäť ju postavíme na nohy
Zľava ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR/koláž RTVS

Ministerka investícií a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová v stredu (8. 9.) oznámila, že strana bude pokračovať ďalej aj napriek odchodu frakcie okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej zo strany i poslaneckého klubu.

Členovia strany budú podľa Remišovej naďalej stáť za hodnotami strany a „presadzovať nepopulistickú a slušnú politiku. Stranu Za ľudí postavíme opäť na nohy.“

Odchod frakcie považuje za zradu straníckeho programu, hodnôt, členov i princípov, ktoré sľúbili, že budú uplatňovať. „Strana nemôže byť sprivatizovaná úzkou skupinkou ľudí, aj keby boli pri jej zakladaní,“ uviedla Remišová.

Odmietla informácie, že by sa strana mala po odchode rozpadnúť. „Strana Za ľudí nie je pár poslancov v parlamente,“ dodala s tým, že zo 700-člennej základne dosiaľ odišlo 11 ľudí.

Na fakt, že sa strane rozpadne poslanecký klub povedala, že ide len o formálnu štruktúru, ktorá nie je potrebnou na presadzovanie návrhov.

Na otázku, či si Kolíková udrží post ministerky odpovedala, že o tom rozhodne koaličná rada. Neprezradila, s akými návrhmi príde na rokovanie. Zdôraznila však, že všetci ktorí odišli, boli do funkcií vo vláde a v parlamente zvolení vďaka strane Za ľudí.

Na tlačovej konferencii chýbali poslanci Juraj Šeliga a Jana Žitňanská. Remišová však povedala, že budú podporovať stranu Za ľudí.

O ďalších krokoch strany bude rokovať predsedníctvo budúci týždeň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko