Na hlavný obsah

SaS nepodporí prijatie zákona „Lex Zuzana“. Štát musí hospodáriť efektívne, tvrdí Foltin

Podľa neho kriví právo v krajine.

SaS nepodporí prijatie zákona „Lex Zuzana“. Štát musí hospodáriť efektívne, tvrdí Foltin
Na snímke poslanec NR SR za SaS Roman Foltin. Foto: TASR

Strana SaS nepodporí prijatie novely zákona „Lex Zuzana“. Poslanec NR SR za liberálov Roman Foltin tvrdí, že kriví právo na Slovensku. Zákon hovorí okrem predĺženia termínu na získanie sprostredkovateľského bonusu o dva mesiace aj o možnosti vyplatenia náhradnej očkovacej prémie z dôvodov „hodných osobitého zreteľa“.

„Asi každý z vás si spomenie, ako v očkovacej lotérii prišla o 400 000 eur pani Zuzana. Nebolo to jej chybou, ale chybou ministerstva financií a RTVS. Áno, peniaze si zaslúži, ale prečo máme kvôli nej prijať špeciálny zákon?“ pýta sa Foltin na sociálnej sieti.

SaS to podľa neho nepodporí rovnako, ako „nepodporila ani samotnú myšlienku očkovacej lotérie“. „Štát musí hospodáriť efektívne,“ dodal v piatok (24. 9.) poslanec.

Ak má minister financií Igor Matovič (OĽANO) pocit, že kvôli nemu prišla o spomenutú sumu, nemal by podľa neho predkladať zákon, ale „z vlastného vrecka jej vyplatiť túto sumu“. „Alebo z peňazí OĽANO, alebo nech nájde peniaze inde. Pani Zuzana si tie peniaze zaslúži, ale nie touto cestou,“ uzavrel.

Návrh novely zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 má parlament prerokovať v zrýchlenom legislatívnom konaní.

Vyhlasovateľ očkovacej lotérie podľa návrhu môže počas trvania súťaže priznať výhru osobe, ktorú vyžrebovali, ale výhru nezískala pre objektívne technické okolnosti súvisiace so zabezpečením a priebehom súťaže na strane vysielateľa zriadeného zákonom, prevádzkovateľa retransmisie alebo podniku poskytujúceho elektronické komunikačné služby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika