Na hlavný obsah

Schôdza o odvolávaní Mikulca opäť nebude, parlament bol znova neuznášaniaschopný

Nevyšiel ani štvrtý pokus o jej otvorenie.

Schôdza o odvolávaní Mikulca opäť nebude, parlament bol znova neuznášaniaschopný
Na snímke minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Schôdza o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) sa opäť nezačala. Národná rada (NR) SR, rovnako ako pri štvrtkovom (9. 9.), neuznášaniaschopný. Návrh na Mikulcovo odvolanie podala opozičná strana Smer-SD. Návrhom sa budú poslanci NR SR zaoberať až na riadnej schôdzi, ktorá bude vo štvrtok (16. 9.)

Koalícia už avizovala, že návrh na odvolanie Mikulca chce presunúť na riadnu schôdzu, ktorá sa začína 16. septembra. Rovnako postupovali poslanci aj v predchádzajúcich troch pokusoch v júli, auguste a vo štvrtok, keď opozícia podala návrh na ministrovo odvolanie. Smer-SD takúto obštrukciu kritizuje. Koalícia hovorí, že sa nechce zúčastňovať na divadle organizovaným Smerom-SD.

Robert Fico (Smer-SD) tvrdí, že koalícia nechce počuť o podvodoch na rezorte vnútra a zbytočným presúvaním schôdze vytvára nebezpečný precedens. „Tento precedens, ktorý toleruje a ktorý zaviedol predseda Národnej rady SR, totálne rozvracia Ústavu SR. Tento postup predsedu NR SR a vládnej väčšiny je v príkrom rozpore s Ústavou SR,“ vyjadril sa po neúspešnom pokuse o začatie mimoriadnej schôdze Fico.

Minister vnútra Mikulec všetky obvinenia odmieta a predkladateľom návrhu na jeho odvolanie odkazuje, že „vy ste tu nastavili systém, keď v polícii boli zamestnaní ľudia, z ktorých dnes sú mnohí väzobne stíhaní, alebo sú stíhaní a priznávajú sa, a to je podstatnejšie.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko