Na hlavný obsah

Šipoš privíta poslancov Za ľudí v klube OĽANO, ak budú mať záujem

V parlamente ostali štyria poslanci Za ľudí.

Šipoš privíta poslancov Za ľudí v klube OĽANO, ak budú mať záujem
Na snímke predseda poslaneckého klubu a poslanec OĽANO Michal Šipoš. Foto: TASR

Ak budú mať zvyšní poslanci strany Za ľudí chuť pridať sa k poslaneckému klubu hnutia OĽANO, klub prijme každého čestného poslanca. Vyhlásil to predseda klubu OĽANO Michal Šipoš.

Po odchode poslancov z frakcie Za ľudí do klubu SaS ostali v parlamente štyria poslanci reprezentujúci stranu Za ľudí. Podľa rokovacieho poriadku parlamentu by mal klub Za ľudí zaniknúť, keďže nemá najmenej osem členov. Poslancami Za ľudí nateraz ostávajú Miriam Šuteková, Alexandra Pivková, Juraj Šeliga a Jana Žitňanská.

„Ak budú mať chuť títo ostatní poslanci zo strany Za ľudí byť súčasťou nášho klubu, všetkých čestných, statočných a slušných ľudí, ktorí demokraticky zmýšľajú, nemáme problém prijať,“ povedal Šipoš vo štvrtok (9. 9.). Dodal, že je to na ich rozhodnutí, myslí si, že potrebujú čas si ešte utriediť veci v hlave.

Šipoš pripomenul, že pokiaľ klub nemá najmenej osem poslancov, automaticky zaniká. Nevie preto, ako by mohol fungovať klub s menším počtom poslancov. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v stredu (8. 9.) uviedol, že si chce ešte preštudovať možnosti zachovania poslaneckého klubu Za ľudí.


      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko