Na hlavný obsah

Slovenskí kajakári vybojovali striebro na domácich MS vo vodnom slalome

Ženám sa zasa podarilo získať bronzové medaily.

Slovenskí kajakári vybojovali striebro na domácich MS vo vodnom slalome
Na snímke slovenský vodný slalomár Jakub Grigar. Foto: TASR

Slovenskí kajakári Jakub Grigar, Martin Halčin a Adam Gonšenica získali strieborné medaily na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v súťaži hliadok K1. Zlato si vybojovali Francúzi, bronz získali Slovinci.

Domáci reprezentanti predviedli v stredu (22. 9.) v Čunove bezchybnú jazdu, no za víťaznými Francúzmi v zložení Boris Neveu, Mathieu Biazizzo a Benjamin Renia zaostali o 1,85 sekundy. Tretí Slovinci mali s dvoma trestnými sekundami stratu 3,20 sekundy. Za nimi skončili Česko, Veľká Británia a Švédsko.

Ženským reprezentantkám Jane Dukátovej, Soni Stanovskej a Eliške Mintálovej sa zasa podarilo získať bronzové medaily v rovnakej disciplíne. Titul si vybojovali Britky, striebro reprezentantky Českej republiky.

Slovenské reprezentantky dosiahli čas 107,72 sekundy a so štyrmi trestnými sekundami zaostali o 6,48 sekundy za víťaznými Britkami v zložení Kimberley Woodsová, Fiona Pennieová a Mallory Franklinová.

Druhé Češky mali s dvoma trestnými sekundami manko 5,47 sekundy. Štvrté skončili Slovinky, piate reprezentantky Nového Zélandu a šieste miesto obsadili slalomárky Ruskej kanoistickej federácie.

„V uplynulej dobe sa nám v hliadkach príliš nedarilo, veľakrát sme odchádzali bez medaily aj tam, kde sme ju mohli získať. Sme radi, že sa nám to podarilo teraz v domácom prostredí a hneď v prvej kategórii,“ komentovala Dukátová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport