Na hlavný obsah

Slovenskí volejbalisti mali domácich Estóncov na lopate, premrhali vedenie 2:0 na sety

Do tabuľky si pripísali len bod.

Slovenskí volejbalisti mali domácich Estóncov na lopate, premrhali vedenie 2:0 na sety
Na snímke reprezentanti Slovenska. Foto: TASR

Slovenskí volejbalisti neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení na ME 2021. V D-skupine v Tallinne prehrali s domácimi Estóncami 2:3, hoci viedli 2:0 na sety. Slováci si do tabuľky pripísali prvý bod, v pondelok (4. 9.) o 16.00 h nastúpia proti Lotyšom.

Slováci nastúpili s dvomi zmenami v základnej zostave,  príležitosť dostali Ondrovič a Gavenda. Zverencom trénera Mareka Kardoša ideálne vyšiel začiatok duelu, viedli 6:2. Slovenský tím sa prezentoval dobrou hrou v poli a držal súpera na dištanc. Estónci však postupne zlepšili servis i obranu a vyrovnali na 15:15. Rozhodnutie padlo až v koncovke, v ktorej slávili úspech Slováci, keď za stavu 26:25 po smeči Michaloviča premenili tretí setbal.

V úvode druhého dejstva sa Estónci prezentovali viacerými nepresnými podaniami. Slovákom sa nepodarilo dostať do trháku, no v druhej polovici setu si udržiavali dvojbodový náskok a pri podaní Kriška zvýšili na 20:15. Estóncom sa napriek mohutnej podpore divákov  už manko nepodarilo zlikvidovať.

V treťom sete začal hrať pobaltský tím s väčším rizikom na servise a rýchlo viedol 4:1. Slováci síce vyrovnali, no Estónci im opäť odskočili a po smeči Venna svietil na ukazovateli stav 19:14. Ústrednou postavou bol Teppan, ktorý v treťom sete zaznamenal osem bodov a za stavu 24:18 ho zakončil esom.

Na začiatku štvrtého dejstva sa oba tímy striedali vo vedení, po sérii slovenských chýb si však Estónci vybudovali náskok 12:8. slováci si nedokázali poradiť so smečovanými servismi Venna, ktorý sa zaskvel osembodovou šnúrou. Vedenie Estóncov narástlo na 22:11 a o víťazovi duelu musel rozhodnúť piaty set.

V úvode rozhodujúceho tajbrejku Slováci eliminovali Venna i Teppana a išli do vedenia 5:2. Estónci vyrovnali na 6:6, no Kardošovi zverenci následne opäť odskočili na rozdiel troch bodov. Náskok však neudržali. Domáci vyrovnali na 9:9 a v koncovke mali navrch. Za stavu 14:13 premenili po šiestom pokazenom slovenskom podaní v priebehu setu v poradí druhý mečbal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport